Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Seyhan’da “Sıfır Atık” için geri dönüşüm hamlesi

Seyhan’da “Sıfır Atık” için geri dönüşüm hamlesi

Seyhan’da “Sıfır Atık” için geri dönüşüm hamlesi

Geçtigimiz günlerde basariyla uyguladigi “Sifir Atik Yönetim Sistemi” nedeniyle Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan “Sifir Atik” Belgesi verilen Seyhan Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlügünde faaliyete geçirdigi ögütücü geri dönüsüm makinesi ile toplanmis çim ve budanmis agaç dallarini samana dönüstürmeye basladi.

 

Seyhan Belediyesi; Park ve Bahçeler Müdürlügü ekiplerinin ilçe genelinde topladigi, biçilen çimlerin atiklari, budanmis agaçlarin dal ve yapraklari ile benzer atiklari, “Sifir Atik Yönetim sistemi” çerçevesinde faaliyete soktugu “ögütücü geri dönüsüm makinesi” ile geri dönüsümünü saglayarak saman elde etmeye basladi.  Geri dönüsüm makinesi ile yaprak, agaç dallari ve çim gibi atiklar ögütülerek samana dönüstürülüyor. Atiklardan elde edilen saman ise yine Seyhan Belediyesi tarafindan üretimine baslanan Kompost gübre için hammadde olarak kullaniliyor. Saman,  ayrica Belediyenin Peyzaj süsleme çalismalarinda katki maddesi olarak kullaniliyor.

 

ÇEVRECI SEYHAN BELEDIYESI ATIKLARDAN HAMMADDE ÜRETIYOR

Kisa süre önce “Sifir Atik Yönetim sistemi” ile Çevre ve Sehircilik Bakanliginca verilen “Sifir Atik” Belgesini almaya hak kazandiklarini animsatan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, gelecek nesillere temiz ve yesil bir çevre birakmanin ilk sartinin atiklarin kontrol altina alinmasi, ayristirilmasi ve geri dönüsümünün yayginlastirilmasi oldugunu söyledi.

 

ATIKLAR HAMMADDEYE DÖNÜSTÜRÜLÜYOR

Sifir Atik Yönetim sistemi” ile atiklarin ayristirilarak toplanmasina da ciddi önem verdiklerini aktaran Baskan Akay söyle konustu;

“Atiklarin ayristirilarak ekonomiye geri kazandirilmasi için yaptigimiz çalismalar meyvelerini veriyor. Bu çerçevede, Park ve Bahçeler Müdürlügü ekiplerimizin sorumluluk sahasinda yaptigi çim biçme, agaç budama, park bakimi gibi çalismalardan olusan atiklari sifir atik parolasiyla geri dönüstürmeye basladik. Ögütücü geri dönüsüm makinesi ile toplanan atiklar, samana dönüstürülüyor. Samani da diger üretim alanlarimizda hammadde olarak degerlendiriyoruz. Çöplerin ayristirilarak toplanmasi basta olmak üzere elde edilen atiklarin geri dönüstürülerek degerlendirilmesi çalismalarimizi çesitlendirecegiz



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu